-->

Trudie van Haaster - Textile & Art

My Bodies

My Bodies

Passie, onmacht, trouw of welke emotie of energie dan ook zijn fysiek gevoelde werkelijkheden. Ze hebben een kracht, je kan zeggen spierkracht en een eigen dynamiek. Ze laten los of klemmen zich vast. Misschien kun je zelfs spreken van een geheugen. Voor mij is ieder gevoel, iedere emotie een lichaam op zich, een body.

Het menselijk lichaam heeft een skelet. Zo start ik voor het maken van mijn body’s ook met het maken van een skelet van koord of ijzerdraad waar ik repen stof om windt om het de juiste vorm te geven. Dit skelet is essentieel om de uitdrukking van de emotie of van het gevoel te vangen, net zoals je met een dromenvanger dromen vangt. De expressie ontstaat en ik blijf kneden en vormen met handgemaakte koorden, bolletjes of andere textile art technieken totdat de eigen uitdrukking, de eigen spierkracht, het volume en de dynamiek zichtbaar worden. Dat is een body.

Een jaar lang ga ik dit onderzoeken en werken met het thema My Bodies . Ben je geïnteresseerd? Volg mijn werk op Facebook, Instagram of mijn website: www.trudievanhaaster.nl